De Kamers Van Het Huis

Welke ruimten kom je allemaal tegen tijdens je bezoek aan het huis?

Tijdens je bezoek aan het huis van Sinterklaas kom je langs zijn bureauruimte, zijn slaapkamer, het atelier, de keuken en de badkamer van de Sint. Maar er valt nog veel meer te beleven. In een aantal van de ruimten die je bezoekt zullen de Pieten druk aan het werk zijn. Je kunt ze vragen stellen en genieten van hoe het allemaal in zijn werk gaat!

Bureau

De Sint maakt hier tijd om de leukste tekeningen en brieven te bekijken. Hij mijmert er over de toekomst en hij schrijft er zelfs af en toe gedichten!

 

 

Slaapkamer

Tijdens je tocht door het huis kom je langs de slaapkamer van de Sint. Ontdek hoe ze hij nacht naar dromenland vertrekt en met een beetje geluk loop je Sinterklaas zelf tegen het lijf.

 

 

Atelier

In het atelier van de Sint gaan de Pieten aan de slag om cadeautjes in te pakken en leuke extraatjes te maken. Tijdens de workshops kunnen jullie hier aanschuiven om ook leuke dingen te maken.

 

 

Keuken

In de keuken gaan elke dag Pieten aan de slag om het heerlijkste snoepgoed te maken. Als jij er langskomt dan heb je misschien wel geluk en mag je ook eens proeven!

 

 

Badkamer

Als de Sint aan zee verblijft dan moet hij zich natuurlijk ook kunnen opfrissen. Maar de Sint neemt ook graag een bad ter ontspanning.

 

 

Tuin

In de tuin kun je op verschillende dagen het paard van Sinterklaas ontmoeten, Slecht-Weer-Vandaag heeft er zijn eigen plekje. Je kan in de tuin ook buitenspelen want dat vindt de Sint heerlijk!

DIGITALE RONDLEIDING

Aan de hand van de aanwezige QR-codes kun je in verschillende ruimtes meer informatie ontdekken over wat er in de kamers allemaal gebeurt. Een filmpje van enkele Pieten of misschien wel Sinterklaas zelf leidt je rond doorheen alle kamers en vertelt je sinteressante weetjes en anekdotes!